« Tillbaka

De Grendel Wine Estate

I dag ägs och drivs De Grendel av De Villiers Graaf, som är den fjärde generationen av Graaf-familjen. Liksom sin far studerade han jordbruk i Stellenbosch. Utbildning ligger nära hans hjärta och han är ordförande för Waitrose Foundation som finansierar utbildning, arbete och utveckling för de lokala jordbruksarbetarna.

För cirka 20 år sedan blev den kände vinmakaren Charles Hopkins headhuntad till De Grendel. Charles fick ansvaret för att bygga en ny vintillverkning och tillhörande restaurang. Produktionsfaciliteterna och restaurangen är idag mycket vackra och moderna.  Den trevliga restaurangen har även en fin utsikt över Table Mountain.

De Grendel är en tydlig terroirvinproducent. Druvorna skördas från några viktiga men mycket olika vinområden:

  • Tygerberg, där fälten vänder mot solnedgången i väst och får svala briser från den kalla antarktiska havsströmmen i Atlanten bara 7 kilometer bort. Briserna mildrar sommarvärmen så att De Grendels druvor kan hänga längre innan de når sin perfekta mognad. En längre mognadstid innebär bättre färg, mer djup och mer smak i vinerna.
  • Witzenberg, nästan 1 kilometer över havets yta är platsen för vingårdens unika fält i Witzenberg-bergen. Det kalla klimatet gör att druvorna kan hänga längre, vilket är perfekt för Pinot Noir, Shiraz och Chardonnay. Med snö på vintern är det en perfekt plats för viner i "europeisk stil". Dessa viner kallas "Op die Berg".

Slutligen har vingården en liten produktion från Elim-distriktet, helt nere vid Cape Agulhas.

Har du frågor?

Kundservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45